O femeie, mama a doi copii, unul de clasa a IV-a si celalalt in clasa pregatitoare, i-a scris ministrului Ecaterina Andronescu, pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei, spunand ca este un parinte care "regreta enorm ca a avut lasitatea de a creste doi copii in Romania".

"Sunt un parinte ce isi priveste copilul istovit de acest sistem de invatamant ce nu are o continuitate si nici respect fata de copii si parinti. Ca mine sunt convinsa ca sunt alti zeci de mii de parinti. Declaratiile dumneavoastra din ultimele zile m-au convins ca traiti intr-o tara diferita de tara mea. Imi iubesc tara si nu pot intelege de ce dumneavoastra...oamenii ce ati ajuns sa ne conduceti ati uitat ca sunteti romani. De peste 20 de ani faceti diverse experimente pe cetatenii acestei tari. Pot accepta sa faceti experimente pe noi adultii..meritam..pentru ca nu stim sau poate nu avem cum sa alegem oameni ce iubesc tara asta pentru a ne conduce (...).

Dar stimata doamna, stimati politicieni, eu si alti zeci de mii de parintii va interzicem sa ne distrugeti copiii. Traim intr-o tara in care sistemul medical nu asigura parintilor siguranta ca dupa ce aduc pe lume un copil cu mari eforturi financiare nu au siguranta ca pleaca din spital cu nou-nascutul sanatos, fara stafiloccoc sau mai stiu eu ce bacterii. Si apoi ne luptam in fiecare zi sa asiguram copiilor nostri o viata decenta intr-o tara unde alocatia este extrem de mica si totusi avem politicienii printre cei mai instariti din Europa. Apoi ajungem in perioada scolara a copiilor nostri...unde sunt preluati in majoritatea cazurilor de invatatori ce din pacate au uitat cat poate un copil de 6 ani", scrie femeia, Anca Carmen, potrivit Hotnews.ro.

Programa prea incarcata ii obliga pe copii sa invete peste capacitatea unui copil de 6 ani

"....ati uitat domnilor profesori ca acesti micuti sunt in crestere, ca au nevoie de odihna, de joaca...daaaaa...ca sa vedeti..de joaca..pentru ca un copil la varsta de 6 ani se dezvolta si prin joaca. Nu e firesc sa aiba un copil de 6 ani un ghiozdan de peste 4 kg in spate. Si dupa ce le furam copilaria...ce sa vedeti doamna ministru..vine clasa a V a si ne lovim de o cruda realitate. La scoala nu se face carte ...dar in schimb au teme imposibil de terminat ca volum..profesorii uita sa predea, sa se aplece asupra exersarii materiei, dar in schimb cer si cer ...materiale suplimentare..teme fara sa le fi explicat copiilor si modul de rezolvare...si ce sa vedeti. Parintii disperati nu au alta varianta decat sa-si duca copilul la meditatie..romana..matematica..limba straina.. instrument! Si dupa ce programa e foarte incarcata de multe ore ..copiii stand la scoala si pana la 8 ore pe zi, cand vin acasa mananca, apoi pleaca la meditatie 2 ore. Vin acasa si trebuie sa se apuce de sirul interminabil de teme fara noima. Termina la 12 noaptea (...).

DOAMNA MINISTRU...nu ati avut copii elevi??? Ati uitat ca au nevoie se odihna pentru a fi sanatosi...ati uitat ca au nevoie de joaca..de socializare...Doamna ministru...pentru copiii astia trebuie sa existe viata si dincolo de acest sistem de invatamant bolnav si gaunos...in care interesele oricui primeaza ..dar mai putin ale elevilor! Fac apel la dumneavoastra...nu ne nenorociti copiii! Ei sunt speranta si viitorul acestei tari si mai ales ei sunt COPIII NOSTRI!", adauga femeia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.