Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit atentionarea cod galben de ploi, ninsori, vant si polei care era in vigoare pana vineri la pranz.

Incepand de vineri de la ora 14:00, pana sambata la pranz, la aceeasi ora, "in zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se vor acumula cantitati de 15...25 l/mp si izolat peste 35 l/mp.

In zona inalta stratul de zapada nou depus va fi consistent, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 65…70 km/h, viscolind si troienind zapada.

Fenomene si zone vizate: polei pe arii extinse in Muntenia, local in Oltenia si in jumatatea de sud a Moldovei; ploi insemnate cantitativ in nordul Olteniei si al Munteniei; intensificari ale vantului

In regiunile sudice si sud-estice temporar vor fi precipitatii, predominant ploi, iar vantul va avea intensificari, cu rafale de 55...60 km/h si izolat 70 km/h.
Vor fi depuneri de polei pe arii extinse in Muntenia, local in Oltenia si in jumatatea de sud a Moldovei. In nordul Olteniei si al Munteniei, cantitatile de apa vor fi in general de 20...30 l/mp, determinand topirea stratului de zapada
", arata meteorologii.

Informare meteo de ploi, vant si polei, pana duminica dimineata

Pana duminica dimineata, la ora 06:00 "aria precipitatiilor, in general moderate cantitativ, se va extinde incepand din sud-vestul tarii. In regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile, in nordul Moldovei, Banat si Crisana, precum si la munte vor fi mai ales ninsori, iar in restul teritoriului se vor semnala precipitatii mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei. Vantul va prezenta intensificari in jumatatea de sud a teritoriului, dar si pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolita", se arata in informare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.