Vineri se inchid toate scolile din Romania, la recomandarea ministrului Sanatatii.

Potrivit raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat. Conform specialistilor, daca si cea de a treia saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa, precizeaza Ministerul Sanatatii, potrivit stirileprotv.ro.

Ministerul Sanatatii a informat, miercuri, Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta masura a fost aprobata printr-un ordin al ministrului Educatiei Nationale.

Aceasta masura a fost luata dupa ce 34 de romani au fost ucisi de gripa, iar responsabilii confirma ca si ultima saptamana a fost una epidemica, dupa ce numarul celor care au facut infectii respiratorii a cresut cu 20 de procente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.