A fost instituita carantina la spitalul Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, dupa ce 44 de copii au fost diagnosticati cu gripa.

Conform DSP Sibiu, au fost confirmate, de catre laborator, primele doua cazuri de gripa din judetul Sibiu din acest sezon. In alte 44 de cazuri au fost facute teste rapide care au iesit pozitive pentru gripa, au adaugat reprezentantii Spitalului de Pediatrie din Sibiu, potrivit Digi24.

Astfel, in judetul Sibiu, in saptamana precedenta a crescut semnificativ numarul de infectii respiratorii acute (3.236), cu circa 40% fata de cazurile din saptamana anterioara de raportare (2304). Numarul este cu 77.12% mai mare fata de saptamana omoloaga din sezonul 2017-2018.

Totodata, numarul pneumoniilor din aceasta saptamana de supraveghere este de 697 de cazuri. Cele mai multe cazuri (293) au survenit la grupa de varsta 15-49 ani. Ponderea internarilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost in saptamana 03 de 18.79%, predominand internarile la grupa de varsta 65 de ani si peste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.