Cu ocazia implinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane, pe data de 24 ianuarie, primaria municipiului Iasi organizeaza o serie de evenimente. In acest context, presedintele Klaus Iohannis va depune o coroana la mormantul lui Alexandru Ioan Cuza de la Iasi, cu o zi inainte, pe 23 ianuarie.

Ceremonia se va desfasura la Palatul Culturii unde va fi inmanat si decretul prin care Iasiul primeste titlul de "Capitala istorica a Romaniei", iar la finalul acesteia seful statului va pleca de la Iasi.

Ziua de 24 Ianuarie va incepe cu un concert de muzica populara "Noi suntem romani", urmat de un Te Deum oficiat de inaltii ierarhi ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si Episcopiei Romano-Catolice din Iasi, scrie Infoiasionline.ro.

Ulterior, vor fi discursuri si depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii, o parada militara, iar apoi Hora Unirii, urmata de un concert la care vor canta atat interpreti tineri, cat si artisti consacrati precum Laura Lavric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.