Nu putini sunt cei care confunda simptomele gripei cu cele ale unei simple raceli, tocmai pentru ca ele sunt foarte asemanatoare. Insa, exista cateva diferente intre gripa si raceala, pe care toti ar trebui sa le stim.

Printre simptomele racelii se numara: tusea, durerea in gat, stranutul, nasul infundat, rinoreea; de asemenea, poate aparea o febra usoara, dureri de cap sau urechi si oboseala.

Si in cazul gripei vorbim despre tuse (seaca), stranut si oboseala, numai ca diferenta fata de raceala este ca nu vorbim de o febra usoara, ci de febra de 39-40grade Celsius, care debuteaza brusc, survin durerile musculare, transpiratia, senzatia de epuizare, conform sfatulmedicului.ro.

Gripa sau raceala? Cand sa mergi la medic pentru un consult

Daca nu stii care sunt diferentele dintre gripa si raceala, cel mai bine ar fi sa consulti un medic daca simptome precum febra si frisoane persista mai mult de 72 de ore, noteaza realitatea.net.

In cazul copiilor sau al persoanelor de peste 65 de ani, ar trebui sa se prezinte la medic daca incep sa aiba manifestari ale unor afectiuni cardiovasculare sau astm, daca au diabet, boli renale, boli hepatice, imunitate scazuta si nu in ultimul rand cei care au suferit un accident vascular cerebral sau atac ischemic tranzitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.