Greva declansata vineri seara in Cariera Jilt Nord a Complexului Energetic Oltenia s-a extins si sunt semnale ca minerii au oprit lucrul si in carierele Jilt Sud, Rosiuta, ELFCU Motru, Tismana 1 si 2, scrie Pandurul.ro, citat de Hotnews.ro.

Luni dimineata, si salariatii de la sectorul carbune, din cariera Pinoasa, s-au solidarizat cu ceilalti angajati ai Complexului Energetic Oltenia si refuza sa lucreze. La fel si excavatiile. Si salariatii de la Lupoaia sunt in greva. Greva ar fi si la Cariera Pesteana, dar si la Rosia, insa nu exista o informare oficiala nu privire la amploarea protestului nici din partea sindicatelor, nici a administratiei.

Spre deosebire de alte proteste, de data aceasta, minerii refuza sa fie reprezentati de sindicate, spunand ca nu mai au incredere in ele.

Conducerea companiei si reprezentantii sindicatelor s-au prezentat luni, la Ministerul Energiei, inca de la prima ora. In acest moment, au loc discutii extrem de tensionate cu secretarul de stat Doru Visan. La inceputul intalnirii a fost prezent si ministrul Anton Anton. Initial, intalnirea era programata pentru ora 15.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.