Peste 70 de persoane au protestat sambata in fata Spitalului Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea, pentru a le cere atat medicilor de la Pediatrie, cat si conducerii unitatii spitalicesti sa raspunda pentru copilul de un an, internat o zi, care a ajuns in moarte cerebrala la Bucuresti.
"Am venit aici din cauza incompetentei medicilor de la Ramnicu Valcea, din cauza indolentei lor fata de un pacient, nu neaparat fata de un copil. E un protest pasnic, iar rezolvarea e simpla: sa plece, sa isi dea demisiile si sa raspunda conform legii pentru faptele pe care le-au facut. Acest caz nu este singurul de acest fel de la acest spital. Sunt cu siguranta si altii care au patit acelasi lucru si pe care nu i-a bagat nimeni in seama. (...)

A ajuns spitalul din Valcea sa fie dat exemplu negativ in toata tara. Studentilor la Facultatea de Medicina li se spune ca daca nu invata ajung la Valcea. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cineva trebuie sa raspunda pentru aceste cazuri"
, a afirmat unul dintre protestatari.

Bunicul copilului in coma: Cineva trebuie sa ia atitudine

Printre cei prezenti in fata Spitalului Judetean s-au aflat si bunicii micutului, acestia acuzandu-i pe medicii de la Sectia de Pediatrie de malpraxis.

"Asa cum stie toata lumea, nepotelul nostru e in moarte cerebrala, gradul trei, situatie in care nu se stie ce se va intampla. Pana acum, autoritatile din Valcea nu ne-au spus nimic. Singura colaborare e cu spitalul in care se afla acum internat copilul. Speram ca prin acest protest sa nu se mai intample ce s-a intamplat cu baietelul nostru, desi vad ca mereu se intampla. Si aseara s-a intamplat, prieteni de-ai mei sunt cu copiii aici si se lovesc de aceleasi probleme si pe aceeasi sectie. Serviciul medical in acest spital, cel putin la Pediatrie, de la primire pana cand iesi de pe sectie, lasa de dorit. Cineva trebuie sa ia atitudine, sa ia masuri", a declarat, pentru Agerpres, Ioni Coman, bunicul copilului.

Miercuri, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, preciza ca Directia de Sanatate Publica a declansat deja o ancheta interna la Spitalul Judetean in acest caz.

Copilul, in varsta de un an si o luna, a fost internat pe 3 ianuarie, la Pediatrie, cu febra, iar pe 4 ianuarie medicii din Valcea au decis sa il transfere la un spital din Bucuresti pentru ca starea lui s-a inrautatit. Pe drum, la Pitesti, micutul a intrat insa in stop cardio-respirator, ajungand la Bucuresti decerebrat, sansele de a ramane in viata fiind foarte mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.