Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter s-a produs miercuri dupa-amiaza, la ora locala 13:36, in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, la o adancime de 119 kilometri, conform datelor publicate de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

UPDATE: Magnitudinea cutremurului a fost revizuita la 4,4 grade pe scara Richter.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grade Mercalli.

Cutremurul s-a produs in apropierea oraselor Nehoiu (37 km), Buzau (48 km), Ramnicu Sarat (53 km), Odobesti (54 km) si Covasna (55 km).

In luna ianuarie 2019, in Romania s-au produs sapte cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2,1 si 4,2 pe Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc in data de 28 octombrie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, miscarea tectonica fiind resimtita si la Bucuresti.

In 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul tarii a fost inregistrat pe 8 februarie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 5 pe Richter, in timp ce in 2016 au avut loc doua cutremure de peste 5 grade, unul in septembrie, iar celalalt in decembrie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.