O femeie, de 51 ani, din judetul Galati, a decedat la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati din cauza virusului gripal de tip A, subtip H 1, a anuntat marti, reprezentantul Directiei de Sanatate Publica Galati, Ani Nistor.

Potrivit acesteia, femeia suferea de hipertensiune si obezitate si era nevaccinata antigripal, scrie Agerpres.

Ea a precizat ca virusul gripal de tip A, dar subtipul H 3, a fost confirmat la o alta femeie, de 26 ani, din judetul Galati, internata la Spitalul de Boli Infectioase din Galati. Tanara este insarcinata si nu a fost vaccinata antigripal.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anuntat, sambata, ca a fost confirmat primul deces pe anul acesta la un caz confirmat cu virus gripal, tip A, subtip H3: un barbat, de 53 ani, din judetul Galati, avand conditii medicale preexistente si nevaccinat antigripal. Barbatul era internat la Institutul Oncologic din Iasi, unde urma un tratament, suferind de leucemie in faza terminala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.