Procurorul-sef adjunct al DNA Calin Nistor va asigura conducerea institutiei, dupa ce Anca Jurma a anuntat ca nu mai doreste prelungirea mandatului de sef interimar.

Procurorul general Augustin Lazar a participat marti la o sedinta a conducerii DNA si a decis sa nu mai propuna un alt procuror-sef interimar.

Conform reglementarilor interne, la conducerea DNA raman, in ordine, procurorii-sefi adjuncti Calin Nistor si Marius Iacob, a precizat, pentru Agerpres, Augustin Lazar.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca Anca Jurma renunta la nominalizarea pentru functia de procuror-sef interimar al DNA, fiind trimisa o adresa in acest sens in timpul sedintei de luni a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Ulterior, ministrul Justitiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-sef al DNA. Presedintele Klaus Iohannis a respins insa aceasta propunere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.