Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca in cursul ziei de joi urmeaza sa trimita presedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazar.

"Stiti ca procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Personal chiar poate fi inteles, dar ca procuror general e imposibil de inteles, pentru ca s-a adresat Curtii de Apel din Alba Iulia ca persoana fizica, la dansul acasa. Dar eu m-am referit la procurorul general, nu la persoana fizica, m-am referit la deficientele manageriale", a spus Toader, citat de stirileprotv.ro.

Toader a mai precizat ca Augustin Lazar a sesizat la CCR "ceva ce nu are legatura cu cauza": "Aceasta tragere de timp nu are legatura cu fondul cauzei, astazi voi trimite la presedintele Republicii demersul de revocare".

Toader a mentionat ca se bazeaza pe Constitutie, pe evaluarea si pe o decizie CCR. "Nefiind vorba despre o nelegalitate in dosarele celor 5 candidati, completam si trimitem la presedinte. Sunt magistrati de rang inalt in functie pe care presedintele nu i-a intrebat de verificari la CNSAS. Acelasi decident nu poate avea un dublu standard".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.