Ministerul Agriculturii analizeaza adoptarea unor masuri care sa duca la limitarea cresterii pretului la produsele de baza. In plus, Ministerul Agriculturii a sesizat la finalul lunii noiembrie Consiliul Concurentei cu privire la cresterea preturilor produse de panificatie si patiserie, conform G4media.ro.

"Ministerul Agriculturii analizeaza masurile luate de alte state, cum ar de Franta, pentru limitarea cresterii exagerate a preturilor unor produse de baza, care sa dezechilibreze piata nationala, in vederea adoptarii de masuri similare, dar care sa nu afecteze consumatorul", se arata intr-un raspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar, scrie News.ro.

Ministerul Agriculturii nu precizeaza ce inseamna „crestere exagerata a preturilor” si nici ce intelege prin alimente de baza.

Noi am monitorizat cresterile la produsele de panificatie. Am constatat ca pretul painii a crescut la raft cu 15-20%. Pretul franzelei a crescut de la 90 de bani la 1 leu sau de la 1 leu la 1 leu si 15-20 de bani”, a declarat pentru G4Media.ro un oficial din cadrul ministerului Agriculturii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.