Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica seara, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de viscol pentru zona de munte a judetelor Hunedoara si Caras-Severin si a prelungit atentionarilor Cod galben pentru zona de munte a judetelor Valcea, Gorj, Prahova, Arges si Dambovita, pana la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, in judetele Hunedoara si Caras-Severin, peste cota de 1800 metri, se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge 100-110 km/h si izolat 125 km/h, ninsoare viscolita si zapada spulberata ce determina scaderea vizibilitatii sub de 50 metri.

De asemenea, in zona de munte a judetelor Valcea, Gorj, Prahova, Arges si Dambovita se va semnala vant cu viteze de 90 - 110 km/h ce spulbera zapada si viscoleste puternic ninsoarea, reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.