Presedintele Klaus Iohannis sustine punem onora memoria victimelor Revolutiei din 1989 numai prin opozitia ferma fata de "atacurile impotriva Justitiei si a institutiilor democratice", tinand sa sublinieze ca istoria ne-a aratat ca "niciun regim care isi umileste si dispretuieste propriii cetateni nu poate rezista".

"In Decembrie 1989, satui de abuzuri si neajunsuri, romanii au ales sa lupte in strada pentru idealurile lor. Semenii nostri si-au dat viata pentru ca noi sa traim astazi in libertate si democratie. Voi milita, in continuare, pentru aflarea adevarului si pedepsirea celor vinovati pentru crimele comise atunci.

Istoria ne arata ca niciun regim care isi umileste si dispretuieste propriii cetateni nu poate rezista. Romanii nu vor mai tolera o guvernare autocratica, bazata pe abuzul de putere, pe coruptie, incompetenta si pe dispretul profund fata de cetatean. Onoram memoria victimelor Revolutiei doar opunandu-ne ferm oricaror atacuri impotriva justitiei si a institutiilor democratice", a scris Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.