Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza o ancheta cu privire la restrangerea dreptului persoanelor care sufera de surditate sau cu deficiente de auz de a-si reinnoi permisul de conducere.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza o ancheta in legatura cu restrangerea dreptului persoanelor care sufera de surditate sau cu deficiente de auz, de a-si reinnoi permisul de conducere. Sesizarea din oficiu si ancheta vizeaza posibila incalcare a art. 50 din Constitutia Romaniei privind protectia persoanelor cu handicap", se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de institutie.

Avocatul Poporului precizeaza ca ancheta vine dupa ce mass-media a prezentat drept discriminatorie, catre finalul lunii noiembrie, situatia mai multor persoane surde sau cu deficiente de auz, din judetul Arges, care nu au putut sa isi reinnoiasca permisul de conducere (desi conduc de zeci de ani) pentru ca nu le-a mai fost dat avizul medical.

"La baza acestei situatii ar sta ambiguitatea provocata de un ordin al Ministerului Sanatatii si de o adresa transmisa de catre Directia Generala de Asistenta Medicala si Sanatate Publica a Ministerului Sanatatii, tuturor directiilor de sanatate publica judetene, in legatura cu examinarea medicala a persoanelor cu deficiente auditive, in vederea obtinerii permisului de conducere", arata sursa citata, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.