Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod portocaliu de ninsori si viscol, in vigoare pana duminica la pranz. De asemenea, tot pana duminica va fi in vigoare si un cod galben pentru mai multe zone si o informare meteo de ninsori si lapovita pentru restul tarii.
De sambata dimineata de la ora 06:00 pana duminica la ora 12:00 va fi in vigoare un cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zapada si viscol in judetele Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi semnificativ. In zona montana inalta va fi viscol, iar rafalele vor depasi 70 km/h.

Cod galben de ninsori, pana duminica dupa-amiaza

De vineri seara de la ora 23:00 pana duminica dupa-amiaza la ora 18:00, va intra in vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zapada, intensificari ale vantului. "In Banat, cea mai mare parte a Crisanei, vestul si sudul Transilvaniei, vestul si nordul Olteniei, jumatatea de nord a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali, Occidentali si de Curbura vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si se va depune strat consistent de zapada. Local se vor cumula 25…30 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Vantul va avea intensificari la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar si in regiunile sudice si sud-vestice, cu viteze, in general, de 45…50 km/h".

Informare meteo de ninsori si lapovita

Pentru restul tarii s-a emis o informare meteo de ninsori, lapovita, ploi si polei, valabila de vineri de la ora 19:00 pana duminica la ora 18:00. "Aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. In noaptea de vineri spre sambata vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sambata in Dobrogea va ploua, iar in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si local in Transilvania vor fi precipitatii mixte si se va forma polei. Local, precipitatiile vor fi importante cantitativ", anunta meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.