Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine ca Augustin Lazar "foloseste tertipurile si posibilitatile legii de a trage de timp cu speranta finalizarii mandatului", in aprilie 2019.

Chestionat in legatura cu demersul in instanta al procurorului Augustin Lazar referitor la revocarea sa si daca acesta se putea face ca persoana fizica, raspunsul ministrului Toader a fost: "Aici pot spune multe, va dati seama, dar ma rezum la putine. Eu nu am evaluat persoana fizica, am evaluat procurorul general. Cred ca e limpede pentru toata lumea. Tot limpede este si faptul ca, procedural, foloseste tertipurile si posibilitatile legii de a trage de timp cu speranta finalizarii mandatului, cred in 19 aprilie la anul. Dovada: faptul ca s-a dus la Alba Iulia, acasa unde locuieste persoana fizica si nu s-a dus la instanta administrativa, de control administrativ din Bucuresti, unde-si are sediul persoana juridica pe al carei conducator l-am evaluat".

El a mai tinut sa precizeze ca Lazar nu a evocat "neconstitutionalitatea legii si competentelor procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilema daca poate sesiza Curtea, instanta de control, pe persoana fizica sau in numele persoanei juridice. Concluziile le trageti si dumneavoastra".

"In primul rand raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice, daca le-ar fi produs il revocam de atuncea, si a incercat sa aduca la Curtea de Justitie a Uniunii, i s-a respins. Acuma varianta a doua, ne duce mai aproape si o varianta care iarasi sa traga de timp. Unde, la Curtea Constitutionala, cu un conflict negativ de competenta, ca de cand ii legea nu se stie daca ce judecator, ce instanta e competenta. Ne ducem in conflict negativ, se duce dansul la Inalta Curte, Inalta Curte ii va spune cine are competenta sa judece, va veni inapoi aicea, intre timp isi va activa probabil pensia si isi va incheia mandatul in deplina demnitate", a conchis el, citat de bursa.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.