Sindicatele de la metrou au acceptat, marti, dupa o noua serie de negocieri cu conducerea Metrorex, o marire salariala de 20%, iar in plus a fost parafat Contractul Colectiv de Munca 2018 - 2019.

"Metrorex anunta ca astazi, 4 decembrie a.c. a fost incheiat Contractul Colectiv de Munca (2018-2019) intre administratia Metrorex si partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Astfel, conflictul de munca a fost stins, partile convenind o marire salariala de 20%. Noul Contract Colectiv de Munca urmeaza sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), maine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare", se arata in comunicatul citat.

Luni, sindicalistii de la metrou afirmau ca nu au renuntat la greva generala daca nu li se vor rezolva cererile, insa asteapta schimbarea ministrului Transporturilor pentru reluarea negocierilor.

Potrivit vicepresedintelui USLM, Marian Baragau, negocierile au esuat intrucat conducerea Metrorex nu a fost de acord cu o marire de salarii mai mare de 18%, desi sindicalistii si-au redus pretentiile la aproape jumatate, "in jur de 20%".

Principalele revendicari ale sindicalistilor sunt: cresterea salariilor, imbunatatirea conditiilor de munca si prelungirea contractului privind spatiile comerciale din statiile de metrou.