Cuvintele "translare", "meteo si "traducere" au fost cele mai cautate de romani pe Google, acestea fiind accesate de peste 12 milioane de ori in primele 10 luni din acest an, releva o analiza de specialitate, care a scos la iveala ca necesitatile de traducere sunt pe primul loc in relatia cu motorul de cautare.

Cuvantul "translare" (pe primul loc) şi "traducere" (pe locul al treilea) sunt de departe cele mai cautate pe Google, fiind accesat de peste 7 milioane de ori. Urmeaza cuvantul "meteo", care a fost cautat de peste 4 milioane de ori pe Google in primele 10 luni ale anului 2018. Simbolic sau nu, urmeaza cuvantul "libertate", care a depasit borna de 1 milion de cautari.

De asemenea, in Top 10 al celor mai cautate cuvinte in limba romana se afla "cancan" si "horoscop". Totodata, romanii sunt interesati de stiri din ziare, jocuri si sport.

  • "translare" a fost cautat de 6,12 milioane de ori,
  • "meteo" de 4,09 milioane,
  • "traducere" de 1,83 milioane,
  • "libertate" de un milion de ori,
  • "cancan" , "horoscop" si "ziar" au inregistrat 823.000 de căutări fiecare categorie.
  • "joc" şi "sport" cu 673.000 de căutări,
  • "email", "fortuna" şi "realitate" cu aproximativ 550.000 de cautari fiecare,
  • "elefant" si "hotel" cu 368.000 de cautari fiecare.
Pe ultimele locuri în top 20 se află cuvinte precum "auto", "calculator", "comisar" şi "muzică" cu circa 246.000 de căutări fiecare şi "loto" cu 201.000 de căutări, conform rezultatelor analizei efectuate de agentia SEOlium.

'Acestea sunt date publice şi oficiale furnizate gratuit de Google. Unul dintre scopurile studiului a fost să ne cunoaştem mai bine poporul prin prisma intereselor pe care le urmăresc', spun autorii analizei.

Potrivit acestora, datele au fost colectate cu ajutorul instrumentelor oficiale Google, cel mai accesat şi relevant motor de căutare în România şi Republica Moldova. Este vorba de Planificatorul de cuvinte cheie 'Google Ads' - pentru estimarea volumului lunar de căutări al fiecărui cuvânt din DEX, şi motorul de căutare Google - pentru căutarea propriu-zisă.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.