George Ciulei, preotul care si-a dat foc langa Catedrala Mantuirii Neamului, duminica, a primit un avertisment scris din partea Politiei, pentru incercare de tulburare a linistii publice. La iesirea de la sectie, el a explicat ce l-a determinat sa se autoincendieze.

Barbatul a recurs la gestul socant din dorinta de a atrage atentia asupra nedreptatii care, spune el, i s-a facut. Mai exact, lui i s-a luat dreptul de a sluji dupa ce, in anul 2015, a fost victima unui accident de masina.

A fost o forma de protest impotriva abuzurilor existente in Biserica. Am fost judecat de catre Arhiepiscopia Tomisului in mod injust, in urma unui accident rutier in care nu am avut vinovatie. Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat. M-am adresat Patriarhiei Române si pentru ca am facut asta, Arhiepiscopia Tomisului a luat alta masura: depunerea din slujirea clericala”, a spus George Ciulei, potrivit stirileprotv.ro.

Preotul spune ca a ajuns la capatul rabdarii si ca a decis sa isi dea foc in timpul slujbei de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului.

Am parcurs toate caile legale si regulamentare... Dacă stam sa ne gandim, chiar daca este un moment solemn (slujba de sfintire), niciodata nu ar fi momentul. In acceptiunea dansilor, niciodata nu trebuie saspui ceva impotriva autoritatilor bisericesti care sunt abuzive, tot timpul trebuie să ai o atitudine de supunere. Dar una este sa ai o ascultare duhovniceasca si alta e sa fii ascultator fata de niste decizii abuzive”, a explicat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.