Presedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane Daniel in care relateaza ca, din motive care tin de agenda europeana, nu va putea lua parte la ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului.

"Preafericirea Voastra, va multumesc pentru calda invitatie de a participa la ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului. Din pacate, din motive care tin de agenda europeana, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminica, 25 noiembrie 2018.

Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, impreuna cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arata legatura profunda care ne uneste in spiritul credintei si al valorilor crestine pe care Biserica le cultiva in societate

Acest locas de rugaciune ne aduce impreuna intr-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul roman: celebrarea Centenarului Marii Uniri", arata seful statului in scrisoare, potrivit dcnews.ro.

Presedintele ii mai transmite Patriarhului Daniel urarile sale sincere de sanatate si slujire rodnica.

Duminica, Klaus Iohannis urmeaza sa participe la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.