Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Hotararea vine dupa ce Tribunalul Bucuresti a hotarat luni ca greva de avertisment declansata pe 15 noiembrie nu a fost legala, pe motiv ca USLM nu a respectat Legea dialogului social.

Angajatii Metrorex urmau sa intre in greva generala pe perioada nedeterminata incepand de miercuri, 21 noiembrie, intre orele 4:00 - 16:00, scrie Agerpres.

Marti, Consiliul General de la USLM a decis sa amane declansarea grevei generale pana la instalarea noului ministru al Transporturilor.

Tot marti, presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire la Ministerul Transporturilor a Liei Olguta Vasilescu, insa nu a anuntat revocarea lui Lucian Sova de la conducerea acestui minister.

Lucian Sova declara saptamana trecuta ca greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comerciantii din statii, metroul Bucuresti nefiind construit pentru bunastarea catorva dintre liderii sindicatului.

Potrivit acestuia, negocierile referitoare la incheierea contractului colectiv de munca au inceput cu cateva luni in urma, au fost opt runde de negocieri, iar principala si singura revendicare nenegociabila a fost cresterea salariilor cu 42%.