Nemultumiti de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de munca, in care cereau majorari salariale de peste 40%, sindicalistii Metrorex ameninta cu greva generala. Astazi, eu au facut greva de avertisment, iar timp de doua ore metroul nu a circulat.

"Dupa toate demersurile nu am reusit s-a incheiem un contract colectiv de munca pe 2018 - 2019. Ieri eram pe cale de a ne intelege, dar ministrul Lucian Sova a intervenit ca acest conflict sa nu se rezolve. Nu putem decat sa ne indreptam spre o greva generala. De luni, trenurile sa nu mai circule intre orele 4 si 16, nu doar 2 ore cum s-a intamplat azi", a declarat Ion Radoi, liderul USLM, potrivit Digi24.

Greva generala ar putea fi declansata luni, 19 noiembrie, intre orele 04.00 si 16.00 si ar putea afecta 700.000 de calatori.

Sindicalistii au solicitat managementului Metrorex o crestere salariala de 42 de procente, insa li s-a oferit 18 la suta, refuzand intelegerea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.