Fondul de ten este unul dintre cele mai importante produse pentru machiaj, prin urmare acesta nu trebuie sa lipseasca din beauty case-ul niciunei doamne sau domnisoare. Daca este ales in mod corect, dupa nevoile si particularitatile fiecarui tip de ten, acest produs reda aspectul fin si impecabil al fetei, dorit de atat de multe femei.

Dar pana la acel punct, este important sa stii care sunt top cele mai bune recomandari atunci cand esti in punctul in care trebuie sa iti achizitionezi un fond de ten bun, dupa cum urmeaza:

Alege un produs potrivit tenului tau

Tenul tau are nevoie de o ingrijire potrivita, indiferent de ce tipul lui. Asadar, atat tipul, cat si nuanta tenului sunt aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand alegi fondul de ten. Iata cateva informatii utile:
  • Pentru un ten normal si mixt (un produs cu o versiune lichida, cu putere medie de acoperire)
  • Pentru un ten gras (un produs care are o textura pudrata, capabila sa absoarba excesul de sebum)
  • Pentru un ten uscat si cu probleme (un produs hidratant care sa ii ofere ingrijirea dea care are nevoie)
  • Pentru un ten matur (un produs care sa aiba o textura aerata, astfel incat sa nu incarce porii)

Verica-i textura si puterea de acoperire

Un alt criteriu esential in alegerea fondului de ten este dat de puterea de acoperire. Nimeni nu isi doreste ca fata sa ii arate precum o masca, ca atare este bine sa stii care este textura care iti complimenteaza chipul si mai ales, care este nuanta potrivita tipului tau de ten.
Daca nu iti sunt foarte clare aceste informatii, cere ajutorul specialistului din magazin si incearca sa testezi mai multe produse inainte de a lua decizia finala.

Fa testele intotdeauna la lumina naturala

Acestea se fac intotdeauna la lumina naturala (desi asta e destul de dificil de pus in practica in special atunci cand te afli intr-un magazin dintr-un centru comercial). Cu toate acestea, evita sa incerci fondul de ten la incheietura mainii sau pe fata deja machiata. Inainte de a testa produsul, demachiaza zona fetei in care doresti sa il aplici (maxilarul, sau poate chiar gatul) si fa mai multe probe.

Invata sa il aplici corect si uniform

Un machiaj realizat corect corect trebuie sa aiba o baza care sa il sustina pe intreg parcursul zilei. Demachiat, tonifiat si hidratat, chipul este pregatit sa primeasca fondul de ten. Mai departe trebuie sa stii cum sa il aplici fara a incarca fata, respectiv sa nu existe diferente intre partea de sus si gat. Foloseste-te de buretei sau pensule speciale, ori daca iti este mai comod exerseaza tapotarea cu ajutorul buricelor degetelor.

Achizitioneaza intotdeauna produse de calitate

Un produs de calitate trebuie sa raspunda nevoilor tenului tau. Deci, atunci cand vine vorba de frumusetea ta, investeste in produse de calitate, special concepute pentru a-ti ascunde micile imperfectiuni si pentru a-ti reda luminozitatea de care are nevoie in orice moment al zilei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.