Un incendiu a izbucnit duminica la un depozit de mase plastice din municipiul Ploiesti s-a extins si exista degajari mari de fum toxic, cei care locuiesc in vecinatate fiind sfatuiti sa ramana in locuinte.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova au precizat ca incendiul a fost anuntat la 112 de paznicul depozitului. Flacarile au cuprins initial mase plastice si utilaje, in interiorul unei hale si in afara ei, pe o suprafata totala de aproximativ 300 de metri patrati, ulterior extinzandu-se pe aproape 8.000 de metri patrati.

"Arde o hala metalica si baloti de mase plastice in exterior. (...) Recomandarile preventive pentru populatia aflata in proximitate sunt urmatoarele: sa ramana in locuinte pana la stingerea incendiului, sa evite deplasarea in zona de manifestare a incendiului, sa inchida usile si ferestrele locuintelor pentru evitarea patrunderii fumului generat de incendiu, sa paraseasca zona de manifestare si sa identifice locuri sigure, aerisite"
, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Pompierii actioneaza pentru stingerea incendiului cu sapte autospeciale cu apa si spuma.

O autospeciala CBRN, in zona incendiului

O autospeciala de cercetare chimica, biologica, radiologica si nucleara (CBRN) s-a deplasat in zona incendiului izbucnit.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, la locul interventiei se deplaseaza echipajul CBRN din cadrul Unitatii Speciale de Interventie in Situatii de Urgenta de la Ciolpani, care va verifica daca exista emisii de substante periculoase in atmosfera.

Reprezentantii ISU Prahova au anuntat ca incendiul, izbucnit intr-un depozit al firmei Urban ICIM, a fost localizat si nu mai exista pericol de extindere. Flacarile au distrus zeci de utilaje, dar si o mare cantitate de materiale, de la mase plastice si cauciucuri, pana la deseuri de hartie.

Citeste si:
Rămânem tot mai puțini: Cu cât ar putea să scadă populația României...
Rămânem tot mai puțini: Cu...

Conform aceleiasi surse, incendiul a fost anuntat la 112 de paznicul depozitului. Flacarile au cuprins initial mase plastice si utilaje, in interiorul unei hale si in afara ei, pe o suprafata totala de aproximativ 300 de metri patrati, ulterior extinzandu-se pe aproape 8.000 de metri patrati.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu sapte autospeciale cu apa si spuma.

Si autoritatile de mediu au inceput verificarile in cazul incendiului de la Ploiesti.

Prefectul judetului Prahova, Madalina Lupea, a declarat pentru Agerpres ca la fata locului au ajuns echipe ale Garzii de Mediu si ale Agentiei pentru Protectia Mediului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.