Vicepremierul Ana Birchall a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor.

"In special datorita jertfei soldatilor romani care au luptat si au murit in Primul Razboi Mondial, la mai putin de o luna de la incheierea oficiala a razboiului a fost posibila Marea Unire de la 1918, act definitioriu pentru formarea Romaniei moderne. Cu atat mai mult in anul acesta, cand aniversam Centenarul Marii Uniri, trebuie sa facem cunoscut, sa comemoram si sa pretuim sacrificiul veteranilor, carora le datoram libertatile si drepturile de care ne bucuram astazi. Eroii nostri, fiecare in parte reprezinta cate o lectie de viata, o particica de istorie, o caramida ce a stat la baza Romaniei Mari", se arata in declaratia vicepremierului Ana Birchall.

"Ziua Veteranilor, mai mult decat orice alta zi, imi aminteste cu drag si recunostinta de bunicul meu Gheorghe, care a luptat in batalia sangeroasa de la Cotul Donului si de la care am invatat ce inseamna patriotismul si adevarata istorie a Romaniei. Nu doar astazi, ci in fiecare zi ar trebui sa le multumim tuturor veteranilor de razboi si doresc sa le transmit inalta noastra pretuire pentru modul admirabil si pentru curajul fara limite de care au dat dovada, punandu-se in slujba tarii. Romania noastra de astazi, nu ar fi existat fara daruirea lor! La multi ani tuturor veteranilor de razboi!", a declarat Ana Birchall.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.