"Atat fetita de 7 ani, cat si fratii acesteia, doi gemeni cu varsta de 4 ani, au fost preluati joi de la domiciliu si adusi la Centrul de primire in regim de urgenta al Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara. Copiii sunt sanatosi, dar au acumulate putine cunostinte pentru varsta lor", a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav.

Potrivit acesteia, autoritatea pentru protectia copilului s-a autosesizat din 6 noiembrie despre situatia de la Petrosani si, impreuna cu Primaria Petrosani, s-a facut o evaluare a situatiei familiei. Doua zile mai tarziu s-a luat decizia preluarii in grija statului a celor trei copii.

"Copiii vor fi ingrijiti de un asistent maternal si vom propune ca acesta sa fie atestat pentru cresterea a trei copii", a completat reprezentanta DGASPC Hunedoara. (Citeste si: Fetita din Petrosani disparuta de acasa in urma cu o saptamana a fost gasita / VIDEO)

Politistii au gasit, in cursul noptii de miercuri spre joi, fetita de 7 ani, din municipiul Petrosani, care a fost data disparuta in urma cu o saptamana, dupa ce minora a plecat din fata blocului impreuna cu un barbat, ca sa primeasca alimente de pomana cu ocazia Zilei Mortilor. Fetita se afla in incinta unui camin dezafectat din municipiul Vulcan, impreuna cu barbatul cu care a plecat din fata blocului.

Minora a fost transportata la spital pentru evaluarea starii de sanatate, iar medicii au constatat ca fetita nu a fost agresata.