Mamografiile au un ''rolul vital'' pentru femeile care iau parte la astfel de investigatii, ele putand beneficia mai mult de pe urma tratamentelor pentru cancer de san in comparatie cu cele care nu sunt supuse unor astfel de teste mamare, conform concluziilor unui studiu efectuat in Marea Britanie, citat joi de Press Association.

Cercetarea realizata de Universitatea Queen Mary din Londra a descoperit ca femeile care au optat pentru participarea la un program organizat in vederea depistarii cancerului de san au prezentat un risc cu 60% mai mic de deces ca urmare a acestei afectiuni in urmatorii zece ani dupa primirea diagnosticului.

De asemenea, aceste femei au avut un risc cu 47% mai mic de a deceda din cauza tumorilor la san intr-un interval de 20 de ani dupa diagnosticare, se arata in concluziile studiului efectuat pe un numar de peste 50.000 de femei, scrie Agerpres.

Potrivit oamenilor de stiinta, acest avantaj poate fi explicat prin faptul ca mamografia permite detectarea cancerelor in primele etape de dezvoltare, ceea ce asigura un raspuns mai bun la tratament.

Studiul, care a utilizat date prelevate din Suedia, a fost publicat in jurnalul Cancer editat de American Cancer Society.

Mamografia este o investigatie medicala de care beneficiaza toate femeile cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani din Marea Britanie in cadrul initiativei Serviciului National de Sanatate (NHS) ''Breast Screening Programme'', precizeaza Press Association. Rata de participare la acest program este, in medie, de peste 70%.

''Recentele imbunatatiri ale tratamentelor au condus la reducerea deceselor ca urmare a cancerului de san'', a declarat autorul principal al studiului, profesor Stephen Duffy de la Universitatea Queen Mary.

''Insa, aceste noi rezultate demonstreaza totodata rolul vital pe care il joaca mamografia, femeile beneficiind mult mai mult de pe urma tratamentelor moderne. Este nevoie sa ne asiguram ca participarea la testele mamare se imbunatateste, in special in mediile socio-economice dezavantajate".

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.