''Consumul de cafea pare sa prezinte o anumita corelatie cu o scadere a riscului de a dezvolta bolile Alzheimer si Parkinson'', a declarat dr. Donald Weaver, codirector al Krembil Brain Institute din cadrul Krembil Research Institute.
''Am dorit, insa, sa investigam de ce se intampla acest lucru, ce compusi sunt implicati si care este impactul lor asupra declinului cognitiv asociat varstei'', a adaugat cercetatorul.
Echipa de oameni de stiinta a analizat trei tipuri de cafea: prajita usor, intens prajita si cea decafeinizata si prajita intens.
Cercetatorii au identificat un grup de compusi cunoscuti sub numele de fenilindane, care rezulta in urma procesului de prajire a boabelor de cafea. Acesti compusi pot preveni - sau mai degraba pot inhiba - aglomerarea a doua fragmente de proteine (beta-amiloide si tau), comune in caz de Alzheimer si Parkinson, scrie Agerpres.
Oamenii de stiinta au observat un efect protector mai mare in cazul cafelei prajite intens in comparatie cu sortimentul de cafea prajita usor.
''Este pentru prima oara cand cineva investigheaza modul in care fenilindanele interactioeaza cu proteinele responsabile de Alzheimer si Parkinson'', a subliniat dr. Ross Mancini, cercetator implicat in acest studiu.
''Urmatorul pas va fi acela de a investiga cat de benefici sunt acesti compusi si daca detin capacitatea de a patrunde in fluxul de sange sau de a traversa bariera hemato-encefalica'', a precizat specialistul.
Mancini a recunoscut insa ca sunt necesare mai multe studii inainte de a putea transpune beneficiile in optiunile terapeutice. ''Acest studiu preia dovezile epidemiologice pe care incearca sa le rafineze pentru a demonstra ca in cafea exista intr-adevar componente benefice pentru prevenirea declinului cognitiv'', a adaugat Mancini.
Clinica Virtuală a Memoriei - locul unde să ai grijă de cea mai de...
''Este interesant, dar sugeram ca ar fi cafeaua un remediu? In niciun caz'', a precizat el.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro