Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, joi seara, ca Augustin Lazar si-a luat consilier personal un procuror care ar fi facut parte din comisia de interviu pentru functia de procuror general.

"La momentul in care Augustin Lazar era audiat pentru a deveni, ma rog, candidat la procuror general, din comisia aceea de interviu la Ministerul Justitiei facea parte si o distinsa doamna procuror, consiliera ministrului Justitiei. A mers procedura, l-a numit pe Lazar procuror general. Pe cine a luat Lazar consilier personal? Pe aceeasi distinsa doamna de la Ministerul Justitiei, adica un transfer, asa, sa spunem de consiliere de la ministru la procurorul general, ceea ce probabil nu e rau, denota increderea in dansa si asigurarea continuitatii, pe de alta parte", a declarat Tudorel Toader intr-o interventie telefonica la Antena 3.

El a adaugat ca Augustin Lazar ar fi facut acelasi lucru si cu procurorii de la Inspectia Judiciara care au facut verificari la Parchetul General.

"La un moment dat a facut Inspectia Judiciara verificari la Parchetul General - trei doamne procuror. S-a terminat inspectia, ma rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazar la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost in control", a precizat ministrul Justitiei.

Tudorel Toader a mai spus ca dosarul de candidatura depus de Augustin Lazar la Ministerul Justitiei a fost incomplet, sustinand ca exista mai multe motive pentru revocarea acestuia din functie, in afara celor 20 de puncte anuntate de el, scrie Agerpres.

"Erau motive de natura constitutionala. Eu m-am oprit la 20, dar puteam sa scriu mult mai multe, dar uneori degeaba scrii, degeaba vorbesti, daca lumea se tine de solutie, dincolo de argumente. Sa nu uitam chestiunea aceea: 'propunerea de revocare este neadecvata, nu il revoc si voi citi mai tarziu raportul'. Si atunci ce sa mai vorbim?", a spus Toader.

"Sper sa imi dati dreptate, daca nu acum, macar la un moment dat. Justitia trebuie resetata toata", a adaugat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.