Pentru ca se spune ca toamna este sezonul racelilor, ar fi indicat sa ne intarim sistemul imunitar.
Odata cu venirea toamnei, pietele se coloreaza, facandu-si aparitia tot mai multe fructe bogate in vitamine si minerale, care pot contribui la stimulearea sistemului imanitar. Si daca tot avem la indemana atat de multe variante, de ce sa nu profitam? Iata ce optiuni avem:

1. Smoothie cu dovleac

Ai nevoie de o banana, doua mere, un iaurt mic, dovleac si un praf de scortisoara. Dupa ce ai spalat bine, ai curatat fructele si le-ai taiat cubulete, tot ce mai ai de facut este sa le pui in blender si sa amesteci bine. Se face rapid, iar efectele sunt pe termen lung.

2. Salata de gutui cu struguri si grepfrut

Amesteca intr-un bol suficient de mare o cana de cubulete de gutui, cu un sfert de cana de cubulete de grepfrut, un sfert de cana de nuci maruntite si o cana de boabe de struguri. Apoi prepara un dressing natural din 2 linguri de smantana, o lingura de coaja de portovala, 2 linguri de suc de grepfrut si un praf de piper negru macinat. Dupa ce ai amestecat bine ingredientele, toarna sosul obtinut peste fructe si amesteca bine.

3. Smoothie cu prune, pere si scortisoara

Pentru acest smoothie ai nevoie de o para, 3-4 prune fara samburi, o jumatate de pahar de lapte de migdale, un sfert de lingurita de scortisoara si o lingurita de vanilie. Pune toate ingredientele enumerate in blender si mixeaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.