Deputatul USR Catalin Drula a declarat vineri, la Timisoara, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este cel care ar trebui sa-si dea demisia, si nu procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, sa plece din functie, demersurile impotriva acestuia din urma fiind considerate "un act revoltator", "actiuni de intimidare a Justitiei".

"Tudorel Toader a facut o evaluare (a procurorului general Augustin Lazar, n.r.); noi spunem ca este un act revoltator, iar cel care ar trebui sa-si dea demisia este chiar Tudorel Toader, nicidecum procurorul general. (...). Sunt actiuni de intimidare a Justitiei, extrem de grave. Au reactionat si partenerii nostri externi, si Comisia Europeana", a afirmat deputatul Catalin Drula, intr-o conferinta de presa.

Parlamentarul USR a criticat si "spectacolul trist" al majoritatii din parlament, care a avut loc la legea de implementare a Directivei de combatere a spalarii banilor.

"S-au inclus in categoria entitatilor care trebuie sa faca acele rapoarte, carora Directiva nu li se adreseaza, asociatiile si fundatiile. Practic, se loveste in societatea civila prin trocuri politice pentru a se asigura de sprijinul deputatilor din partea minoritatilor nationale", a spus parlamentarul USR.

El a punctat ca s-a adaugat in text sintagma "cu exceptia organizatiilor apartinand minoritatilor", pentru ca PSD "sa mai poata atrage 10 voturi de la minoritati, pentru a-si putea trece legea".

"Deci asociatiile si fundatiile trebuie sa faca aceste raportari, dar nu si cele apartinand minoritatilor nationale. Mai rau de atat, legea a picat la vot si, o premiera in Parlamentul Romaniei, s-a reluat votul pe principiul 'votam pana ne iese'. Avem zeci de articole care au fost declarate ca neconstitutionale, ceea ce dovedeste ce am spus la acea vreme, ca se lucreaza pe genunchi, pe repede inainte, ca domnii Iordache, Nicolicea si alti corifei juridici sunt niste incompetenti care vor doar sa-l scape pe Liviu Dragnea de puscarie", a mai spus parlamentarul USR.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.