Invatatorul de la Scoala gimnaziala Viisoara, care este acuzat ca l-ar fi agresat, saptamana trecuta, pe unul dintre elevii sai, a demisionat din sistemul educational, a declarat, luni, pentru Agerpres, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Botosani, Gabriel Hirtie.

Potrivit acestuia, cadrul didactic in varsta de 63 de ani a inaintat conducerii unitatii de invatamant cererea de incetare a contractului individual de munca.

"Scoala ne-a informat ca domnul invatator si-a inaintat demisia. Consiliul de Administratie al scolii se va intruni si va lua act de demisia domului invatator. Mai avea doi ani si iesea la pensie. Pacat pentru o cariera la catedra sa se incheie astfel activitatea, dar este doar din vina dumnealui", a afirmat Hartie, potrivit Agerpres.

Conducerea ISJ Botosani a declansat, vineri, o ancheta administrativa, dupa ce parintii unui elevi din clasa I de la Scoala gimnaziala din Viisoara au reclamat faptul ca fiul lor a fost agresat de invatator.

Parintii copilului spun ca, din motive necunoscute, cadrul didactic l-ar fi strans pe baietelul de sapte ani de gat si ar fi lasat urme pe corpul acestuia.

Invatatorul vizat de ancheta nu este la prima abatere de acest tip, el fiind sanctionat si in anul scolar precedent pentru fapte similare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.