Noi proteste in Piata Victoriei. Cateva sute de persoane manifesteaza in fata cladirii guvernului, scandand "Justitie, nu coruptie", "Demisia" si "PSD ciuma rosie".

Update 21:00- Protestatarii au inceput sa paraseasca Piata Victoriei, duminica seara, dupa ce au scandat impotriva Executivului si a partidului de guvernamant.

Acestia au strigat "Tudorel, demisia!", "PSD, ciuma rosie" si "Justitie, nu coruptie!".

Spatiul in care sutele de protestatari au manifestat nu a fost delimitat de garduri. In schimb, pe margini, cativa protestatari au afisat bannere cu mesaje precum "Depolitizarea CCR" si "Independenta procurorilor".

Pentru scurt timp, in piata a fost si fostul ministru de Interne, Doru Viorel Ursu.

Dupa ora 20,00, protestatarii au stat cu spatele la cladirea Guvernului, cu mainile sus, si au strigat "Jandarmeria apara hotia!", apoi "Demisia!".


Cele cateva sute de persoane care s-au adunat in Piata Victoriei au arborat steaguri ale Romaniei, UE, SUA, dar si cu #rezist, sufland in vuvuzele sau in fluiere.

Un butoi de fier pe care sta lipita poza prim-ministrului Viorica Dancila se afla in primele randuri, unii protestatari lovind butoiul cu ciocane.

Traficul nu a fost oprit deocamdata, scrie Agerpres.

Circa 250 de persoane au protestat si in Piata Operei/Victoriei din Timisoara, impotriva OUG 92/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei, la finalul mitingului facandu-si aparitia si filosoful Mihai Sora.

In opinia protestatarilor, aceasta ordonanta "ameninta grav activitatea DNA si a Parchetului General".

Manifestantii au venit cu pancarte inscriptionate cu mesaje precum "Ne-ati gazat, nu veti scapa!", cu drapele tricolore si vuvuzele, scandand "Anticipate, asa nu se mai poate!", "Rezistam, nu cedam!", "Justitie, nu coruptie!" "PSD, ciuma rosie!", "Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist!", "La multi ani cu executare!", "ALDE si PSD, aceeasi mizerie!".

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

S-a cerut demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, a Guvernului si organizarea de alegeri anticipate, iar timisorenii care au protestat pe 10 august in Capitala au relatat cum au fost batuti si gazati, fara ca ei sa fi fost agresivi.

La finalul mitingului, care a durat aproape trei ore, in Piata Operei si-a facut aparitia filosoful timisorean Mihai Sora, invitat de organizatorii protestului, "Timisoara Civica". Decanul de varsta al protestatarilor din tara, Mihai Sora a fost intampinat cu aplauze si scandari: "Va iubim! Multumim!".

"Si eu va iubesc, si eu sunt timisorean. Aici mi-am facut studiile, pana la universitate. Sunt mereu alaturi cu inima de dumneavoastra si de orasul acesta care este 'rosu'. (...). Sa nu ne pierdem increderea in viitorul acestei tari. Pana la urma, vom invinge", a spus Mihai Sora.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Organizatorii au invitat cetatenii prezenti sa semneze initiativa civica "Oameni noi in politica". Protestul s-a incheiat la ora 21,00, fara incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.