Parintele Constantin Necula si-a anuntat retragerea din viata publica, spunand insa ca va continua lupta si precizand insa ca biserica nu este viata publica. El a mai spus ca „ne-am batut joc de 99 de ani si 315 zile din Centenarul nostru”.

"Tot ce am zis s-a intors impotriva oricarei bunavointe de a comunica ceva societatii din care facem parte. Eu astept sa se limpezeasca lucrurile si sa constatam ca, din nefericire, am avut dreptate. In lupta aceasta acerba pentru o imagine in fata, pentru o dorinta de a fi mai mult decat atent la lucrurile care ti se intampla, ai tot timpul tendinta de a exagera. Ma voi retrage din viata publica. (...) Am sa ma retrag si am sa tac in dorinta de a-i lasa pe ceilalti sa vorbeasca. Am remarcat ca sunt foarte multi dispusi sa vorbeasca foarte mult impotriva bisericii, impotriva societatii. Le urez succes", a spus parintele Necula intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.

Anuntul sau vine in contextul referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, care nu a fost validat din cauza prezentei foarte scazute le vot, scrie News.ro.

Cumpanire adanca si rugaciune. Cred ca este lucrul la care ma astept cel mai mult in perioada aceasta. Cred ca este un referendum care a boicotat foarte mult din sufletele noastre. Mi-e teama ca viitorul imi va dovedi ca avem dreptate. Deja am constatat ca, in ciuda faptului ca familia barbat-femeie nu e o prioritate, cealalta familie a avut dintr-o data trei proiecte bagate la sertar. Am constatat ca suntem cazuti intre politici si ca, daca tii cu un partid impotriva celuilalt, nu inseamna ca nu faci politica. Si tot asa, lucruri care se intampla sub ochii nostri, cred ca e obligatoriu ca paznicul farului sa se retraga in far”, a mai spus preotul.

Parintele Necula a comentat ca „ne-am batut joc de 99 de ani si 315 zile din Centenarul nostru”.

Ulterior interviului, el a revenit si a scris pe Facebook ca va continua lupta, dar ca biserica nu este viata publica.

Citeste si:
Andrei Plesu anunta ca se retrage, "cel putin deocamdata", din...
Andrei Plesu anunta ca se...

Retragerea din viata publica nu inseamna ca renunt la lupta! Biserica nu e viata publica!!! Aici, in spatiul ei putem sa ne reactivam smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!”, a scris Constantin Necula pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.