Peste 180 dintre pelerinii aflati la Iasi in ultimele 24 de ore pentru a se inchina la raclele Sfintei Cuvioase Parascheva si Sfintei Mucenite Ecaterina au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Echipajele medicale prezente la pelerinaj au acordat ingrijiri unui numar de 183 de pelerini. Astfel, cei de la SMURD au asistat 92 de pelerini, dintre care opt au fost dusi la spital. La randul lor, cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanta Judetean au asistat 15 persoane carora li s-a facut rau, sase dintre ele ajungand la spital. Voluntarii de la Crucea Rosie au acordat asistenta medicala unui numar de 76 de persoane venite la pelerinaj.

Aproximativ 140.000 de persoane au mers la Iasi, la Catedrala Mitropolitana, in pelerinaj cu prilejul hramului Sf. Cuv. Parascheva, informeaza Agerpres.

In preajma zilei de 14 octombrie, cand se sarbatoreste hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iasiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din tara si unul dintre cele mai mari din Europa. La moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar si la cele ale sfintilor adusi special in pelerinaj cu aceasta ocazie, merg sa se inchine atat ortodocsi, cat si romano-catolici din tara si strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.