Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, critica guvernele din 2017 si pana in prezent, precum si majoritatea parlamentara pentru faptul ca "s-au grabit" sa adopte legi si ordonante pe care apoi "le modifica si rectifica non stop", adaugand ca ordonanta de modificare a legilor justitiei, data "peste noapte", risca sa strice mai mult decat repara.

"Legea salarizarii a fost impusa cu forta in Parlament si de atunci se tot modifica prin ordonante de urgenta fara sa poata fi aplicata bine. 'Revolutia fiscala', la fel. Legea privind exploatarea resurselor offshore din Marea Neagra s-a adoptat si modificat de patru ori. Situatia pensionarilor a fost modificata gresit prin ordonante si acum proiectul noii legi a pensiilor merge pe aceeasi cale gresita. Acum urmeaza ordonanta de modificare a legilor justitiei - peste noapte, contestata de toata lumea si care va strica mai mult decat repara", arata fostul prim-ministru, intr-o postare pe Facebook, otrivit Agerpres.

El adauga ca o guvernare nu poate fi de succes daca nu da dovada de seriozitate, profesionalism si consecventa. Potrivit lui Ponta, cand "totul se decide peste noapte de catre un singur om", rezultatele sunt gresite si pe urma "se tot carpesc" prin ordonante de urgenta care repara ceva si strica altceva.

"Inca din 2017, cei aflati la putere si cei care ii sustin au vorbit numai despre 'Legile Justitiei' ( lasand in umbra adevaratele prioritati ale unei bune guvernari: sanatate, educatie, investitii in infrastructura etc). Dupa multe certuri si acuze la sfarsitul anului trecut au fost adoptate aceste legi in Parlament; au fost contestate la CCR, revotate, rediscutate si, in final promulgate de catre presedinte - si acum aflam ca se da ordonanta de urgenta ca sa fie modificate! Nu puteati sa le faceti de la inceput bune fara sa mai fie modificate acum? Nu puteati sa ascultati si ce spun specialistii si cei care lucreaza in justitie ( magistrati, avocati si organizatii neguvernamentale)? Nu puteati sa asteptati sa vedeti ce spune Comisia de la Venetia?", a intrebat el.

Deputatul apreciaza ca inceputul acestui proces a fost unul gresit, deoarece "nimeni nu a fost interesat" sa modifice legile pentru binele cetatenilor si functionarea sistemului de justitie in conditii mai potrivite.

Citeste si:
Cioloș: „Merg astăzi în Parlament pentru a stabili prioritățile de...
Cioloș: „Priorităţile...

"Ideea a fost sa ajute anumiti oameni politici care au probleme cu justitia, sa plateasca niste polite si sa faca gargara demagogica la televizor, iar rezultatul il vedeti", conchide Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.