Aproximativ 150 de pensionari protesteaza in fata Guvernului, principala nemultumire fiind ca in Legea pensiilor nu este prevazuta majorarea pensiilor cu 45%, precum li s-a promis.

Mai multi pensionari au scandat inclusiv "Jos PSD", la tribuna facandu-si aparitia si tinand discursuri reprezentanti ai asociatiei de pensionari.

Principalele revendicari ale pensionarilor ar fi cresterea punctului de pensie la 45%, cresterea numarului de bilete de tratament, revederea calcului punctaj lunar si desfiintarea legii pensiilor speciale care, "nu inseamna decat discriminare" in conceptia lor.

Intr-unul dintre discursuri, un pensionar acuza vehement neindeplinirea programului de guvernare al PSD "privind cresterea nivelului de trai", "votat de pensionari in decembrie 2016", precum si lipsa "deschiderii si a unui parteneriat cu cele trei organizatii ale pensionarilor civili in ce priveste elaorarea proiectului legii pensiilor".

Pensionarii solicita sa fie primiti in sedinta de guvern in care se va discuta legea Pensiilor pentru a avea posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere, noteaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.