Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu referitor la situatia a numerosi tineri surprinsi prabusiti pe strazile orasului Campia Turzii, judetul Cluj, care s-ar fi aflat sub influenta drogului "Zombie".

"Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 49 din Constitutia Romaniei privind protectia copiilor si a tinerilor.

Mass-media a prezentat, in 19 septembrie 2018, o situatie alarmanta existenta in orasul Campia Turzii, unde a patruns in randul tinerilor un drog de mare risc, denumit "Zombie". Imaginile surprinse de presa locala arata mai multi tineri care par a fi sub influenta drogurilor si care zac prabusiti pe trotuare si prin parcurile localitatii, tineri despre care presa a relatat ca au ajuns, in cele din urma, in stare grava, la spital.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate au declansat o ancheta cu privire la aceasta situatie. Din primele rezultate, se pare ca a reiesit ca tinerii ar fi consumat un drog nou introdus pe piata consumatorilor de droguri din Romania, extrem de periculos, denumit sugestiv «Zombie»", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.