Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a expus in cadrul unui interviu acordat RFI, cateva dintre motivele care ar fi putut sta la baza invalidarii referendumului pentru redefinirea familiei.

"Sunt mai multe cauze pentru neintrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea intrebarii puse in cadrul referendumului. (...) Nu este infrangerea Bisericii, este a celor care s-au lasat captivi indiferentei personale, ignorarii mizei acestui referendum si manipularilor in special din mediul online. (...) A fost o onoare sa sustinem o tema civica de o asemenea amploare", considera Vasile Banescu.

De asemenea, el a facut si cateva precizari pe marginea subiectului adoptiei de copii de catre cuplurile formate din persoane de acelasi sex.

"Cred ca nu se va ajunge in societatea romaneasca la adoptia de copii de catre cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturata de unii. Nu consider ca acesta este un pericol iminent, dar nu subestimez influenta ideologica care punctual este adesea foarte intens promovata de varfurile ideologiei LGBT-iste. Stim ca nu doar la noi, dar mai ales in spatiile apusene, aceasta ideologie este una reala, manifestata intens", a mentionat el, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.