Social2 Octombrie 201814:46

Lectura de un minut

Potrivit foodpanda.ro, in ultimul an, numarul comenzilor online cu preparate vegetariene a crescut considerabil, cu aproximativ 800%.

In topul preparatelor vegetariene comandate online de catre clientii platformei de la restaurantele cu specific vegetarian se numara: supa crema de linte, salata cu cinci ingrediente cu halloumi, urmate de burgerul vegetarian, lasagna vegetariana si salata Alaska cu ciuperci. De asemenea, valoarea medie a unei comenzi care contine exclusiv preparate culinare vegetariene este de 47 de lei.

„Preferinta romanilor pentru mancarea vegetariana a crescut semnificativ in ultimul an. In aceasta perioada, comenzile cu preparate exclusiv vegetariene au crescut de noua ori, fapt ce demonstreaza ca romanii au inceput sa acorde o mai mare atentie stilului alimentar. In plus, oferta este din ce in ce mai diversificata, astfel multe preparate care odata se gateau cu ingrediente din carne, au astazi o varianta vegetariana, precum burgerul vegetarian sau lasagna vegetariana”, declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.
Potrivit unui comunicat remis 9am, in topul oraselor in care se inregistreaza cele mai multe comenzi cu preparate vegetariene se afla: Bucuresti, urmat de Cluj si Timisoara.

Pe 1 octombrie s-a celebrat Ziua Internationala a Vegetarianilor, marcandu-se si inceputul lunii de constientizare a vegetarianismului, care se incheie pe 1 noiembrie. Conform specialistilor in alimentatie, exista mai multe tipuri de vegetarieni, precum ovo-lacto-vegetarienii care mananca produse lactate si oua; ovo-vegetarienii, care nu mananca produse lactate, dar mananca oua; lacto-vegetarienii, care consuma produse lactate si vegetarienii pur, care nu consuma niciun produs de origine animala.



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.