Ministrul Agriculturii, Petre Daea a anuntat ca intr-o localitate din judetul Bihor virusul pestei porcine africane a fost inlaturat si a inceput procedura de repopulare a gospodariilor cu porci.

"Cei de la Bihor, in comuna Olosig si la crescatori acum se repopuleaza gospodariile care au fost contaminate. Au trecut la etapa a doua, de populare cu porci. Am discutat si cu crescatorul de animale, era bucuros ca nu credea ca o sa mai faca asta. Nu ne oprim cu cresterea porcilor in gosodariile populatiei. Noi speram ca lucrurile sa fie bune. Sunt multe zone unde nu mai exista focare, ceea ce este foarte bine. Este un necaz mare pe care l-am trait impreuna", a spus Daea, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul Agriculturii a mai precizat ca 75% din sumele oferite fermierilor pentru a-i despagubi au fost obtinuti de la Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.