Primaria Sectorului 2 vrea sa acorde trei milioane de lei Patriarhiei Romane, pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sector 2, care va avea loc joi.

Proiectul se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sector 2, care va avea loc joi, de la ora 17.30, scrie News.ro.

Conform proiectului de hotarare, Patriarhia Romana a transmis o adresa la Primaria Sectorului 2 in data de 24 august prin care solicita un sprijin financiar in valoare de aproape 157 de milioane de lei pentru lucrarile de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului.

Consiliul Local Sector 2 ar urma sa ofere 3 milioane de lei Patriarhiei. Expunerea de motive este semnata de viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Primaria Sectorului 1 - 10 milioane lei catre Catedrala Mantuirii Neamului

Recent, intr-o sedinta de la inceputul lunii septembrie, Consiliul Local Sector 1 a aprobat alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, asta desi Primaria Capitalei a dat deja 10 milioane de lei Catedralei prin rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii iulie, in plus fata de suma de 15 milioane de lei alocata initial de la buget. Si Guvernul a acordat Patriarhiei pentru lucrarile la acest edificiu, prin rectificarea bugetara de la inceputul lunii august, inca 115,5 milioane de lei.

Catedrala Mantuirii Neamului a primit si anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primaria Capitalei si 20 de milioane de lei de la Primaria Sectorului 1, la care s-au adaugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Desi au fost alocate fonduri consistente pentru constructia edificiului, in primavara acestui an inginerul sef Vasile Cracaoanu spunea ca nu mai sunt bani pentru continuarea lucrarilor. Catedrala Mantuirii Neamului este finalizata in proportie de 80 la suta, iar Patriarhia Romana vrea sa o sfinteasca la sfarsitul lunii noiembrie.

Sfintirea catedralei, inchinata Sfantului Andrei si eroilor romani, va fi oficiata in 25 noiembrie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.