Un tanar de 22 de ani a decedat marti, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, dupa ce in cursul noptii a fost coborat de salvamontisti de la peste 2.000 de metri altitudine, de pe creasta Muntilor Fagaras, cu hipotermie, intr-o stare critica, potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale, Decebal Todarita.

"A fost declarat decesul pacientului. Cauza decesului este stop cardiorespirator neresuscitabil. Pacientul are 22 de ani. A fost adus in jurul orei 2,15. A fost adus inconstient, cu hipotermie severa si stop cardiorespirator", a explicat Decebal Todarita, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, fata care l-a insotit pe baiat pe munte este inca internata in spitalul sibian, cu "hipotermie si degeraturi".

Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat ca cei doi tineri au indurat "conditii meteo extrem de dure" si pentru aducerea lor din Muntii Fagaras a fost nevoie de salvamontisti din Arges si Sibiu, dar si de jandarmi montani din zona Lacului Balea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.