Anuntul a fost facut de premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei extraordinare de Guvern de marti.
Curtea Constitutionala a Romaniei a decis luni ca legea de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie respecta dispozitiile Legii fundamentale privitoare la revizuire. Legea privind referendumul pentru familie a fost adoptata martea trecuta in plenul Senatului, scrie Hotnews.ro.

Potrivit articolului 23 din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea CCR, in termen de 5 zile de la adoptarea legii de revizuire a Constitutiei, Instanta constitutionala se pronunta, din oficiu, asupra acesteia, prevederile art. 20 si 21 aplicandu-se in mod corespunzator. Initiativa cetateneasca, pentru care era necesara sustinerea a cel putin doua treimi din numarul senatorilor, a fost votata prin vot nominal, exprimandu-se 107 senatori "pentru" si 13 "contra" (USR). Sapte senatori s-au abtinut (de la PNL si UDMR).Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.