Seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei, Catalin Paraschiv, sustine ca jandarmii pe care i-a coordonat au incercat sa fie "cat mai putin violenti" la protestul din 10 august din Piata Victoriei.

"Eu am avut un rol numai dupa o anumita ora. (...) Am incercat sa fim cat mai putin violenti si sa adoptam tehnica militara care sa ne permita sa tinem la distanta oamenii fara a folosi anumite elemente pe care legea ne dadea voie sa le folosim. Asta va pot garanta”, a declarat Catalin Paraschiv, potrivit News.ro.

Catalin Paraschiv a fost intrebat de un membru al Comisie ce masuri a luat la miting pentru ca drepturile oamenilor care protestau pasnic sa nu fie incalcate, iar acesta a spus ca pe imaginile depuse la dosarul cauzei de catre structura pe care o conduce se vede clar ca oamenii pasnici au fost protejati si ca fortele de ordine nu au fost violente cu ei.

"Printre materialele filmate depuse la dosarul cauzei de catre Brigada Speciala sunt si aproape trei ore de inregistrari, iar acolo se vad clar oameni pasnici care au fost protejati, fara sa se intreprinda violente asupra lor. Ma refer strict la bucata pe care am coordonat-o eu. Am astfel de filmari depuse la dosarul cauzei”, a spus Paraschiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.