Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat marti seara ca, indiferent de avizul dat de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la propunerea Adinei Florea pentru functia de procuror-sef al DNA, va continua procedura.

"Procurorii din CSM nu vor primi, sa zicem asa, foarte favorabila afirmatia mea, dar, indiferent de avizul dansilor, voi continua procedura si voi trimite la presedinte (Klaus Iohannis - n.r.) candidatura doamnei procuror (Adina Florea - n.r.). Pentru ca, repet, este un aviz consultativ", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

El a adaugat ca are convingerea ca avizul Sectiei pentru procurori va fi unul negativ.

"Astept momentul cand doamna procuror va fi audiata. Procedural voi fi prezent si voi sustine candidatura dansei. Astept ca dansii (membri Sectiei pentru procurori - n.r.) sa delibereze si sa ia decizia, sa dea avizul cel mai adecvat situatiei in care doamna procuror se va prezenta. Personal, cred cu toata convingerea de astazi ca avizul va fi unul negativ, dar eu, imediat ce il primesc, trimit la presedinte candidatura doamnei procuror", a spus Toader.
Cu privire la propunerea Adinei Florea la sefia DNA, Toader a aratat ca aceasta a convins Comisia prin experienta profesionala si modul in care a expus "bunele si mai putin bunele DNA-ului", scrie Agerpres.
"Nu am propus la sefia DNA pe cel sau cea care a avut cel mai riguros si cel mai frumos program managerial. De ce anume? Pentru ca am constatat o mare diferenta intre scriptic si interviu. Sigur, am toata consideratia fata de fiecare dintre candidati, dar, repet, cel mai bun program managerial nu mi-a creat convingerea ca poate fi si cel mai bun candidat viitor sef la DNA. Doamna procuror pe care am propus-o pentru sefia DNA, prin continutul dosarului, prin experienta profesionala, dar si prin modul in care s-a prezentat la interviu, prin modalitatea in care a expus bunele si mai putin bunele DNA-ului, masurile si termene si toate celelalte pe care le propune pentru imbunatatirea activitatii, unanim a convins Comisia ca dansa este cea care trebuie sa fie desemnata drept candidat pentru sefia DNA", a precizat ministrul Justitiei.
Pe 6 septembrie, Ministerul Justitiei anunta ca Adina Florea, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, in prezent delegata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, este propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa functia de sef al DNA.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.