Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a reactionat luni, dupa ce Klaus Iohannis a declarat, la deschiderea anului scolar, ca in ultimii ani reformele din educatie au stat mai degraba sub deviza „un pas inainte si doi inapoi". Funeriu se declara jignit de discursul presedintelui, spunand ca in ultimii ani a existat o modernizare de mare calitate, facand trimitere la perioada 2009-2012.

"Domnule presedinte Iohannis: ma simt jignit de discursul dumneavoastra prin care bagati toate schimbarile din educatie sub umbrela bolii pe care o numiti "reformita". Domnule presedinte, realitatea e alta si daca in patru ani nimeni nu v-a spus-o, o spun eu acum, cu tot respectul: a existat o modernizare de mare calitate, cu efecte masurabile (de exemplu singura crestere spectaculoasa la rezultatele PISA a fost observata fix atunci). Acea modernizare (2009-2012) a fost proiectata prin Raportul Comisiei Prezidentiale (facut sub conducerea lui Mircea Miclea intr-un an!) si realizata prin Legea educatiei nr. 1/2011 derivata din raport, data in mandatul meu. Modernizarea aceea, fara precedent, a fost masacrata de PSD din 2012 incoace. Asadar, domnule presedinte, va invit cu tot respectul sa faceti aceasta distinctie, altminteri voi considera ca dumneavoastra puneti semnul egal intre mine si mafiile pesediste. Nu e corect si, in general, nu e bine sa va ostilizati oamenii destepti care va sprijina.

PS: sa fie clar si sa nu gresim tinta: Iohannis e partea buna a lucrurilor. Mafioti sunt pesedistii. Dar daca dl presedinte vrea sa-i invinga, mai bine sa se inconjoare de tipi buni si tari, nu de loaze. Sau macar sa nu ne deranjeze", a scris Funeriu intr-o postare pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.