Cinci persoane au primit primul ajutor, doua fiind transportate la spital, in urma unui incendiu care a izbucnit in noaptea de vineri spre sambata la o locuinta situata pe strada Iordache Nastase din Capitala, flacarile extinzandu-se la un bloc invecinat, au informat reprezentantii ISU Bucuresti Ilfov.

UPDATE 15:10- Blocul nu avea autorizatie de incendiu. Un pompier a fost ranit in urma incendiului si urmeaza sa fie suspus unei interventii chirurgicale.

UPDATE 13:19- Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 5 a decis relocarea imediata a tuturor persoanelor afectate de incendiu care a distrus un bloc de pe strada Iordache Nastase.

"Fata de situatia locuitorilor din blocul de pe strada Iordache Nastase nr. 14, imobil distrus de un incendiu violent in dimineata zilei de 8 septembrie a.c., Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 5 si a decis adoptarea de indata a urmatoarelor masuri: relocarea imediata a tuturor persoanelor afectate si cazarea acestora in incinta caminului Liceului "Dumitru Motoc", aflat in administrarea Autoritatii Locale Sector 5, asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului "Viilor", aflat in administrarea Autoritatii Locale Sector 5, asigurarea, de catre S.A. Economat S.R.L, societate detinuta de Autoritatea Locala Sector 5, a produselor alimentare si de igiena de stricta necesitate, asigurarea de urgenta de catre Autoritatea Locala Sector 5 a hainelor, produselor de incaltaminte si a altor obiecte de stricta necesitate pentru toate persoanele afectate", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 5.
Totodata, s-a mai decis punerea la dispozitie de catre Autoritatea Locala Sector 5 a uniformelor scolare si a rechizitelor pentru toti copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea scolara a acestora sa nu fie afectata, asigurarea unui ajutor de urgenta de la bugetul local al Sectorului 5 in cuantum de 3.000 de lei/membru de familie, acordarea de la Bugetul Local al Sectorului 5 pentru familiile afectate de ajutoare la plata chiriei pentru o perioada de pana la 3 ani, dar si asigurarea pazei bunurilor prin aportul Politiei Locale Sector 5.

Potrivit sursei citate, clarificarea aspectelor juridice privind situatia locativa face obiectul unui dosar penal, iar Administratia Locala a Sectorului 5 a facut si face toate demersurile, in limita competentelor ce ii revin, pentru tragerea la raspundere a celor vinovati.


Potrivit acestora, focul s-a manifestat in podul casei si la mansarda blocului in mare proportie, cu propagare semnificativa catre etajele inferioare (P+3+M).

Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale de stingere, patru autoscari si trei echipaje SMURD.

Blocul cu aproximativ 50 de apartamente are dimensiunea de aproximativ 20x50 metri, iar pompierii au actionat de la inaltime, utilizand autoscara, pe ambele capete ale blocului si de la nivelul solului pentru limitarea propagarii la vecinatati.

De asemenea, au fost constituite echipe de cautare-salvare pentru evacuarea locatarilor si verificarea spatiilor interioare, in masura in care acest lucru a fost posibil, scrie Agerpres.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Arderea s-a manifestat generalizat la mansarda blocului, cu propagare la etajul 3, atat pe verticala (pe fatada), cat si pe orizontala.

Flacarile au fost reduse ca intensitate pe cele doua capete ale blocului, dar s-au manifestat intens in zona centrala, care nu a putut fi acoperita integral de jeturile de apa, solicitandu-se sprijin Apa Nova pentru suplimentarea presiunii pe reteaua de hidranti.

Conform ISU Bucuresti-Ilfov, in total sunt cinci persoane carora le-a fost acordat primul ajutor de echipajele SMURD, fiind vorba de doi pompieri si trei civili. Dintre acestea, un pompier cu o plaga la membrul inferior, respectiv o femeie cu expunere la fum au fost transportati la Spitalul Bagdasar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.